Grøntsagsrester i vinduet – en ny trend?

Ja sørme om ikke lige jeg ENDELIG får prioriteret bloggen lidt her i sommerheden. Mine blogs har (desværre) været langt tilbage i min hjerne her den sidste måneds tid. Vi er flyttet i hus (den slags tager godt nok tid!) og vi har holdt sommerferie (offline) – samtidig med, at jeg jo har gang i mit iværksætterprojekt (DuftVerket) Travl men dejlig sommer 🙂

Nå men jeg ville lige høre, om I også er faldet over tendensen med, at genbruge resterne af grøntsagerne fra supermarkedet for at “gro videre på dem”?  (Ja det er sent… formuleringsevne er væk!)  Det er primært på Pinterest, jeg har er faldet over tendensen, men også på denne blog er der gang i (grønt)sagerne..

Vi har selv en ca. 1½ år gammel avocadoplante, som vi startede på samme måde som avocadostenen i midten på billedet ovenover; tandstikker i den rengjorte sten, og så kun lige med bunden i vand. Derefter skal man være tålmodig, men når den endelig skyder, så sender den først en spire nedad i glasset, og så er den klar til at starte showet!

Planten er egentlig ikke specielt køn, synes jeg, men den er alligevel højt elsket herhjemme! Den vokser og vokser på trods af den meget beskedne krukke den står i (krukken er i øvrigt proppet ned i en Hokus Pokus pose fra OyOy) Både min søde Kamille My og (indrømmet) hendes mor nyder at se, hvordan nye skud i toppen nærmest breder sig ud, som arme man slår ud til siden og råber “da daaa!” hvorefter de langsomt daler nedad.. Som mere hængende og opgivende arme,,… meeeen så varer det ikke længe  før det sker igen: “da daaa!!” og sådan bliver den ved…

avocadoplante, avocadotræ, avocadodyrkning

Få en avocadosten til at spire – og end ud med sådan et monster her!

Reklamer

4 thoughts on “Grøntsagsrester i vinduet – en ny trend?

 1. Jeg er sådan lidt retarderet når det kommer til planter og sådan. Men…når så der kommer en spire fra avocadoen…hvad gør man så? Ned i noget jord? Med hele stenen?

  • He he jamen det er skam okay at være retarderet! Jer skal der også være plads til 😉
   Altså først sender den en spire nedad i vandet, og efter lidt tid kommer der en opad, og så er det tid til at plante over i en potte jord. Eller sådan gjorde jeg i hvert fald. Mener ikke at jeg dækkede stenen helt nej…? Men igen jeg husker heller ikke særlig godt.
   Hjalp det Marie? Og: UNDSKYLD mit sene svar!

 2. Nå, så man skal altså ikke bare “ploppe” hele stenen i et glas vand, som vi har prøvet? Måske derfor det ikke er lykkes. 🙂 Tak for tip.

  • Ja måske det er derfor 😀 Jeg prøvede både tandstik/vand-tricket og så at putte den direkte i jord (også med toppen af stenen stikkende op)
   Kun det første virkede. Og igen – tålmodighed er key!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s